شستشو یا هواگیری فیلترهای تصفیه آب

شستشو و هواگیری فیلتر های تصفیه آب خانگی

مطالب اخیر

شستشو فیلتر تصفیه آب یا هواگیری فیلتر تصفیه آب خانگی

 

آنچه که به هنگام نصب یا تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب خانگی معمول و مرسوم است شستشوی فیلتر‌های تصفیه اب می‌باشد که با شستشوی فیلتر‌ها هواگیری نیز خود به خود انجام می‌گیرد. بنابراین در بین متخصصین و فعالان در زمینه‌ی تصفیه آب خانگی اصطلاحی به نام هواگیری گمنام و برعکس آن شستشوی فیلتر‌ها آشناتر و مرسوم‌تر می‌باشد. بر روی فیلتر‌ها نیز معمولاً این نوشته به چشم می‌خورد که تعیین شده این فیلتر به چه مدت زمان یا چند گالن آب باید از آن عبور نماید که شستشو کامل صورت پذیرد.

فیلترهای تصفیه آب به چند دقیقه شستشو نیاز دارند؟

فیلتر مرحله‌ی اول غالباً بین ۳ تا ۵ دقیقه شستشو نیاز دارد، فیلتر مرحله‌ی دوم و سوم که کربنی هستند یا فیلتر مرحله‌ی پنج و شش که آن‌ها هم از جنس کربن و مینرال هستند نیز حدود ۵ تا ۷ دقیقه بستگی به نوع کربن به کار رفته در آن‌ها نیاز به شستشو دارند. حتی ممبران نیز بین ۲ تا ۴ دقیقه شستشو نیاز دارد یا برخی از تولیدکنندگان ممبران برای محصولات تولیدی خودشان عنوان می‌نمایند که این ممبران نیاز به عبور ۵ تا ۱۰ گالن آب برای شستشو دارد.

عواقب عدم شستشوی فیلتر دستگاه تصفیه آب

فرض بگیریم شخصی بعد از نصب دستگاه یا تعویض فیلتر از موضوع شستشوی آن‌ها اطلاعی نداشته و روی فیلتر‌ها را مطالعه نکرده یا فرض بگیریم روی فیلتر‌ها راجع به شستشو یا مقدار شستشوی فیلتر‌ها مطلبی نوشته نشده باشد، حال باید دید در این شراط چه اتفاقی می‌افتد؟

  • هوای موجود در داخل هوزینگ یک و دو سه احتمال خراب کردن ممبران را در پی خواهد داشت اما هوای این قسمت از خروجی فاضلاب بعد از ممبران خارج خواهد شد.
  • هوای داخل فیلتر پنج و شش از شیر برداشت پر سروصدا خارج خواهد شد.

چیزی که بیشتر از هوا آسیب خواهد زد پودر کربن فعال بکار رفته در فیلتر‌های کربنی می‌باشد. این گرد کربن که به دلیل سطح اصطکاک ذرات ریز کربن با یکدیگر به وجود می‌آیند آسیب بسیار جدی‌تری بدین شرح وارد خواهد کرد:

پودر کربن فعال بکار رفته در فیلتر‌های کربنی چه آسیبی خواهد زد؟

پودر کربن فیلتر مرحله دو باعث خرابی فیلتر مرحله سوم (خواه کربن بلاک باشد، خواه فیلتر P. P یک میکرون) و همچنین باعث خرابی ممبران خواهد شد. این دوده کربن بر روی بافت فیلتر سه قرار گرفته و روزنه‌های این فیلتر را تا حد زیادی اشباع می‌نماید و احتمال اینکه از آن عبور کرده و به ممبران برسد وجود دارد که در این صورت به دلیل خاصیت چسبندگی این دوده و روزنه‌های ریز ممبران به شیت ممبران چسبیده و آن را اشباع می‌نماید.

در صورت وجود کربن بلاک در مرحله سوم چه آسیبی زده می‌شود؟

در مرحله سوم نیز اگر کربن بلاک استفاده شده باشد، همان طور که فیلتر مرحله دوم ایجاد مشکل می‌نماید دوده کربن این فیلتر نیز وارد ممبران شده و باعث تخریب و اشباع شدن بافت ممبران می‌گردد.

عئم شستشوی کربن فیلتر مرحله پنجم چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟

کربن فیلتر مرحله‌ی پنجم در اثر عدم شستشوی صحیح میتواند وارد فیلتر مینرال یا همان مرحله‌ی ششم شده بر روی نمد‌های این فیلتر و لا به لای سنگ‌های معدنی یا روی بافت این سنگ‌ها رسوب نموده و مشکلاتی را به وجود بیاورد.

از جمله مشکلاتی که به وجود می‌آید این است که معمولاً طعم آب را تا مدتی بعد از تعویض فیلتر نا مطلوب کرده و دیگر آب گوارا نخواهد بود، تا اینکه با مصرف و به مرور این دوده کم کم از فیلتر مینرال خارج شود.

فیلتر مینرال هم نیاز به شستشو دارد؟

فیلتر مینرال هم که عمدتاً از سنگ‌های معدنی تشکیل و تولید شده‌اند قاعدتاً خاک سنگ‌هایی که دارند باید شستشو و از فیلتر خارج شده که هنگام مصرف در آب مصرفی وجود نداشته باشد و این موضوع بستگی به ابعاد سنگ به کار رفته در فیلتر مینرال نیز دارد؛ سنگ‌ها هر چقدر ریزتر باشند خاکه‌ی آن‌ها بیشتر و دقت در شستشوی بهتر را می‌طلبد.

چگونگی هواگیری یا شستشوی فیلتر‌های دستگاه تصفیه آب خانگی

شستشوی فیلتر‌ها در مرحله ۱، ۲ و ۳ بدین شرح می‌باشد: یک اتصال بعد از فیلتر مرحله دوم و قبل از مرحله سوم را باز کرده و شلنگ مرتبط با آن اتصال را بر روی یک لگن بگیرید یا بهتر است یک رابط شلنگ و شلنگ تقریباً ۱ متری خود را بر روی سینک قرار داده، بدین شکل دیگر نیازی به لگن نخواهید داشت. حدود ۵ دقیقه شستشو به همراه چندین بار قطع و وصل کردن جریان آب نیاز است تا جایی که آب سیاه رنگ به همراه دوده کربن قابل مشاهده نباشد و آب شفاف گردد.

روش تست کردن فیلترهای شسته یا هواگیری شده

بهتر است با یک دستگاه تی دی اس متر (TDS Meter) آب خروجی را تست کرده که قاعدتاً قبل و بعد از فیلتر ۱ و ۲ TDSmetr یک عدد را باید نشان بدهد و اگر بعد از فیلتر‌ها عدد بالاتر بود این بدین معنی است که هنوز شستشو کامل صورت نپذیرفته، با این عملکرد فیلتر یک و دو شستشو و هواگیری می‌گردد. در مرحله سوم (خواه فیلتر کربن بلاک استفاده شده باشد یا فیلتر P. P یک میکرونی) بایستی اتصال بعد از مرحله سوم و قبل از ممبران را باز کرده و به همین ترتیبی که در قبل گفته شد با یک شلنگ اضافه و رابط آب به مدت ۵ دقیقه از آن عبور کند.

لازم به ذکر است اگر این مرحله از فیلتر کربن بلاک باشد همان تست تی دی اس متر را نیز اینجا باید انجام داد تا از شستشوی کامل اطمینان حاصل گردد. برای شستشوی فیلتر پنج و شش نیاز به آب ذخیره شده در مخزن تصفیه آب خانگی داریم. در این مرحله میبایستی اتصال بعد از فیلتر پنج را باز کرده با کمک یک شلنگ و رابط، (که شلنگ کمکی را به داخل سینک می‌گذاریم) شیر مخزن را باز می‌کنیم و تا نصف آب داخل مخزن را برای شستشوی این فیلتر استفاده می‌نماییم. سپس فیلتر مرحله‌ی پنجم دستگاه تصفیه آب را بر جای خود گذاشته و شیر مخزن را باز می‌کنیم تا نصف دیگر آن از مرحله‌ی پنج و شش با هم عبور کرده که بدین صورت مرحله شش یا مینرال نیز شستشو و هواگیری خواهد شد.

نکته کلیدی برای شستشوی کامل فیلترهای 5 و 6

در دستگاه‌های تصفیه آب خانگی که دارای مخزن چهار گالنی یا بیشتر هستند حتماً باید صبر نمود تا ۲ مرتبه دیگر مخزن پر شده و خالی گردد و در مخازن کوچک‌تر از چهار گالن ۳ بار این تخلیه باید صورت پذیرد تا بتوان گفت شستشوی فیلتر پنج و شش به صورت کامل انجام گردیده است.

اشتراک گذاری

WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram
پیمایش به بالا